Het Loosdrechtse De Meidoorn Beachtoernooi wederom een topper!

Het afgelopen weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon, wind, sport en veel lol. Na afwezigheid van 2 jaar, werden de wedstrijden weer onder fabelachtig mooi weer gespeeld. Voor de 36e keer sloeg dit buitenevenement toe, voor het 21e jaar op zo’n 200 kuub parelwit strandzand en met een nieuwe hoofdsponsor kinderdagverblijf De Meidoorn.

Maar liefst 92 teams en daarmee zo’n 400 Beach volleyballers wisten er op de vrijdag en zaterdag een prachtig spektakel van te maken. Dit alles werd vooraf gegaan door een jeugdvolleybaltoernooi waarbij de jeugdleden van de organiserende volleybalvereniging LoVoC voor het eerst zand en volleybal combineerden.

Fantastisch weer, een geweldige entourage, enthousiaste deelnemers, sterke muzikale bijdragen van onze huis DJ Bas Pijl en Bob van Veen, topsponsoring, kleding voor alle deelnemers, klasse-catering en een strakke LoVoC-organisatie, maakten ook dit jaar deze sportieve strijd tot een geweldige happening.

Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers hun strandtoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en Wijde-omgeving leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” in dit Loosdrechtse zand.

Op de vrijdagavond werd het Beach badminton concept met groot succes vervangen door een 2×2 beachvolleybal toernooi. Nadat al het opgestoven zand weer was neergedaald bleken 2 nieuwe winnaars beslag te hebben gelegd op de hoofdprijzen. In wedstrijdklasse betrof dit het team Buurman en Buurman en in de recreatieklasse team Koning en Prik.

De net geïnstalleerde wethouder Sportzaken, Stan Poels, kon onder veel enthousiasme op zaterdag de twee nieuwe winnaars bij de beachvolleybal huldigen.

In de eindstrijd van de beide klassen een mix van nieuwe en oude finalisten en winnaars. In de wedstrijdklasse nam het team van Tegen Tegen het op tegen Wim’s Wagen. Na een gelijk opgaande en zeer spannende strijd wist het team van Wim’s Wagen de titel niet te prolongeren en kon team Tegen Tegen de wisselbeker in ontvangst nemen. In de recreatieklasse maakten de finalisten Zwervers en Bolleyvallers er een mooi spannend potje van, waarbij uiteindelijk de Bolleyvallers hun titel verloren aan de Zwervers die de beker van de wethouder in ontvangst mocht nemen.

Onder prima namiddagtemperaturen met een perfect muzikaal live-optreden van Bob van Veen, de trekking van de spectaculaire hoofdprijzen van de loterij en vervolgens de afsluitende deunen van Hollandse hits was het nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar.

De eerste slag op weg naar het volgende jubileum wordt dan ingezet en wel op 17 en 18 juni 2023.

Wil je nog een keer nagenieten? Klik dan op de linkjes om de foto’s van de deelnemende teams en de sfeerfoto’s terug te zien.

Aan alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemende teams, bedankt!

Groet en tot volgend jaar,

De Beachcommissie