Het toernooi

HOE IS HET GEKOMEN
Al weer ruim 38 jaar geleden ontstond het idee om te starten met een recreatief buitentoernooi voor teams van vrienden, bedrijven, scholen, verenigingen en instellingen op het toen nog aanwezige grasveld voor ons bescheiden, en vooral bij de “vijand” beruchte, sportzaaltje Eikenrode (dat toen nog maar in bezit was van 1 volleybalveld). Het 1e jaar werd gestart met 3 velden, 15 inschrijvingen (toen nog zestallen) en zo’n 100 deelnemers en groeide uit naar een grastoernooi met 4 velden en gemiddeld zo’n 20 tot 25 enthousiaste teams. Na 13 jaar kwam aan dit fenomeen een eind en werd tijdens de realisatie van onze nieuwe sportzaal uitgeweken naar binnensportaccommodaties in Kortenhoef en Loosdrecht. Bij onze definitieve terugkomst in Loosdrecht was het prachtige grasveld verdwenen en vervangen door een omvangrijke parkeerplaats. Ondanks de goede toernooibezettingen in de sportzaal, werd er met veel weemoed teruggedacht aan de charmes van de altijd onvoorspelbare weersomstandigheden. Dit resulteerde uiteindelijk in 2000 in een terugkeer onder de blote hemel.

EN DAN…..BEACHEN
De succesformule werd enigszins aangepast en het toernooi werd omgedoopt tot beachvolleybaltoernooi. Een grotendeels nieuwe organisatie ging vol enthousiasme aan de gang. Op het parkeerterrein voor de sportzaal werd de 1e keer op de zaterdag ruim 150 kuub parelwit strandzand gestort en vier volleybalvelden neergezet. Het buitentoernooi was in ere hersteld, mede door de intrede van hoofd- en subsponsors. Deze formule sloeg direct enorm aan wat bleek uit het steeds groter wordende aantal inschrijvingen zodanig dat al snel teams teleurgesteld moesten worden en reservelijsten moesten worden ingesteld. Dit gold ook al snel voor de vrijdagavond waar 15 jaar geleden werd gestart met een beachbadmintontoernooi. Sinds 2022 werd het beachbadminton toernooi met succes vervangen door het 2×2 beachvolleybaltoernooi. Voorts werd op de beide toernooidagen een verdeling gemaakt in recreatie- en wedstrijdklasses. Hiernaast is er sinds 2018 op de vrijdagmiddag een toernooi voor de LoVoC-jeugd.

EEN PRACHTIG JUBILEUM
In 2019 vond het 3e jubileumtoernooi plaats. Maar liefst voor de 35e keer werd deze strijd buiten gestreden. Om het aantal teams nog enigszins op te kunnen vangen was inmiddels een aantal jaren terug een vijfde veld aangelegd. Na 20 jaar op het parelwitte zandstrand wist de LoVoC-organisatie met behulp van vele vrijwilligers ook dat jaar een geweldig jubileumtoernooi neer te zetten op maar liefst 200 kuub strandzand. Dit alles onder fantastische weersomstandigheden, iets waar we al die jaren absoluut een patent op hadden en hebben, een record van 92 teams (36 badminton en 56 volleybal), waarmee zo’n 400 sportieve deelnemers en allerlei extra (jeugd)activiteiten, top catering, aanvullende basketbeachwedstrijden, teamfoto’s, loterij, speciale jubileumkleding en schitterende muzikale bijdragen, maakten er een geweldige jubileumeditie van. Deze succesvolle opzet is de basis voor de volgende jaren.

WAT ZOU JE ZONDER SPONSORS EN ANDERE ONDERSTEUNING MOETEN? 
De organisatie steunt op meer dan die harde kern. Na de beach start met hoofdsponsor Rabo ging Drukkerij Ten Herkel Grafisch Compleet met ons in zee. Met ingang van 2010 heeft Cafetaria De Schakel zich als hoofdsponsor opgeworpen. Na 10 bijzondere jaren stopt De Schakel in 2019 eervol met de sponsoring. In 2022 werd gestart met een nieuwe hoofdsponsor, namelijk Kinderdagverblijf ‘De Meidoorn’. Tel hierbij op de meer dan noodzakelijke sub- en veldsponsors en andere bijdragen in welke vorm dan ook, betekende dat dit evenement meer en meer op de kaart werd gezet en uitgroeide tot een inmiddels in Wijdemeren en omgeving omvangrijk, succesvol en niet meer weg te denken evenement. Hierbij zijn we natuurlijk ontzettend afhankelijk van helpers bij de opbouw, ondersteuning op de toernooidagen en uiteraard ook weer bij het afbreken en schoonmaken. Ook mogen we zeker niet de gemeente, het sporthalbeheer, de EHBO medewerksters, de kantinecommissie en de besturen van LoVoC, LBV en de Stichting De Wissel vergeten en last but not least de verzorgers van de muziek op vrijdagavond en zaterdag.

EN NU VERDER……..OP NAAR HET VOLGENDE JUBILEUM!!
Uiteraard gaan we door!! De afgelopen 35e editie van ons traditioneel Loosdrechts De Schakel-beachtoernooi, was een geweldig jubileumsucces. De weergoden waren ons bijzonder gunstig gezind, een volle bak (92 teams), de doorstart met jeugdteams en diverse extra activiteiten zoals het basketvolley, kinderspringkussen en loterij, spectaculaire finales, live-(zang)optredens; kortom een topper!!

Na 2 jaar van afwezigheid door Corona, werd ons toernooi weer met succes opgestart in 2022. Dit jaar vindt ons toernooi plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024. Dit wordt maar liefst de 38e editie van dit evenement waarvan de 23e keer op parelwit strandzand.

Inschrijving voor dit beachvolleytoernooi start half april. Dit wordt aangekondigd op onze eigen loosdrechtbeach.nl en natuurlijk op de Facebook- & Instagram pagina. Ook zal hier uitgebreid melding over worden gedaan in de diverse kranten en andere websites.

Contact via beach@lovoc.nl, postadres Van Mijndenlaan 47 te Loosdrecht.

© 2024 Loosdrecht Beach