Het Loosdrechtse Beachtoernooi opnieuw een klapper !!!

Het afgelopen weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon, wind, sport en lol.
Maar liefst 92 teams en daarmee zo’n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdag en zaterdag een prachtig spektakel van te maken. Dit alles werd vooraf gegaan door een jeugdvolleybaltoernooi waarbij de vele jeugdleden voor het eerst zand en volleybal combineerden.

Fantastisch weer, een geweldige entourage, enthousiaste deelnemers, sterke muzikale bijdragen, topsponsoring, klasse-catering en LoVoC-organisatie, maakten deze sportieve strijd ook dit jaar tot een prachtige happening.

Dit Schakelbeachtoernooi vond al weer voor de 34ste keer in de buitenlucht plaats en voor de 19e keer op zo’n 200 kuub parelwit strandzand.
Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers hun strandtoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en wijde omgeving leefden hier al maanden naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” in dit Loosdrechtse zand.

Nadat al het opgestoven zand weer was neergedaald bleken 2 nieuwe winnaars bij het beachbadminton beslag te hebben gelegd op de hoofdprijzen. In wedstrijdklasse betrof dit Tweetymasters 2 en in de recreactieklasse, waarin dit jaar zelfs 2 gastteams uit China meedraaiden, was de winnaar Dim Sum.

De nieuwe wethouder Sportzaken, Rosalie van Rijn, kon onder veel enthousiasme op zaterdag de twee nieuwe winnaars bij de beachvolleybal huldigen.
Ook hier waren in de beide klasses nieuwe finalisten en winnaars. In de wedstrijdklasse nam het team van 2 Bier 2 Wijn het op tegen de Spare Ribs. Na aanvankelijk een gelijk opgaande strijd wisten de Spare Ribs uiteindelijk de klus met verve te klaren en de wisselbeker in ontvangst te nemen. In de recreatieklasse maakten de finalisten De Van Ek Clan en Marts Vrienden er een mooi potje van waarbij uiteindelijk het laatstgenoemde team de beker van de wethouder in ontvangst mocht nemen.

Onder prima namiddagtemperaturen met een perfecte muzikale live-optreden van Jeffrey Tanis, de trekking van de spectaculaire hoofdprijzen van de loterij en vervolgens de afsluitende deunen van Hollandse hits was het nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar.
Dat belooft nog wat want met de 35e keer staat er op 21 en 22 juni een jubileumeditie op de rol!!

Zie deze site voor meer foto’s en uitslagen.