Ingezonden brief – Polydor

Beste beachcommissie en “oud” voorzitter Wim,

Op de dag van de inschrijving was na een paar uur al lichte paniek. Team Polydor had niet ingeschreven voor het beachtoernooi 2022 ! Ik kreeg hierover een appje….. grappig

Dit klopt. Polydor heeft na 35 jaar besloten te stoppen met het beachen. Dit staat los van de voorzitterswissel en de nieuwe hoofdsponsor. Het nieuwe biermerk (van horen zeggen !) zou zo maar wat in de afweging hebben kunnen meespelen.

Je moet stoppen op het hoogtepunt hoor ik wel eens. Nou helder…. dat was onze 9e plaats (van de 42 teams), tijdens het laatste beachtoernooi in 2019. Inmiddels is de gemiddelde leeftijd van het team rond de 62 a 63 jaar en denk ik dat wij dat niet meer gaan verbeteren. Ik meen dat we in een ver verleden wel eens 6e zijn geworden, maar toen waren we allemaal nog “jonge goden”.

Vanaf het begin (1984) heeft Polydor meegedaan met het buitentoernooi/beachtoernooi. Altijd met veel plezier en meestal goed weer. In wisselende samenstelling kregen we elk jaar weer een team op de been. De laatste 8 jaren hadden we een vaste team…. zie bijgaande foto. V.l.n.r Jacob Jan “prikbal”,  “smashing” Jos, “komt goed” Auke, Fredje “tape”, “jonge god” Jurgen en “éénarmige bandiet” Peter. Ook heeft “duikende” Chris jaren meegespeeld. En in een heel ver verleden (nog op gras) Harry “wandrek”. Na 25 jaar deelname kregen we zelfs nog een beker voor dit feit.

Allemaal leuke herinneringen . Eerst de voorronde doorkomen en dan afhankelijk van het resultaat wel of niet aan het bier (meestal wel). Broodjes kroket, loterij, finales kijken, prijsuitreiking en de Hollandse zanger(t). Bijna altijd sloten we het af met een etentje met de partners, geregeld door Monique. Mooie tijd waar we fijn op terug kunnen kijken.

Langs deze weg dankt Polydor de beachcommissie en alle vrijwilligers voor de geweldige organisatie in al die jaren. We gaan elkaar zeker nog zien.

Groeten van het oudste en langst deelnemende team POLYDOR.

Fred van Poppel